Макрон и Льо Пен се изправят един срещу друг в решаващ дебат

OFFNews 03 май 2017 в 21:01 2912 2

Двамата кандидати за президент на Франция - центристът Еманюел Макрон и крайнодясната Марин льо Пен, ще се изправят един срещу друг в решаващ дебат тази вечер. 

Очакванията са за изключително агресивен дебат между двамата. 

Социологическите проучвания показват категорична преднина на Макрон преди балотажа на 7 май. Според експерти обаче това означава, че той е изложен и на по-голям риск от съперничката си.

39-годишният Макрон ще трябва да вложи повече усилия, за да обясни тезите си пред французите, тъй като много от тях не разбират нито неговите послания, нито тези на Льо Пен. Тя пък вероятно ще се опита да избегне двубой върху детайли от програмата си, особено след като дни преди вота промени драстично позицията си за излизане от еврозоната и предложи съчетаване на еврото с националната валута, което би било много трудно за прилагане, посочват експерти. 

Марин льо Пен обаче има опит в подобни битки и вероятно ще се опита да извади Макрон от равновесие, за да докаже, че той не е готов да стане президент. 

Телевизионните дуели преди балотажа са традиция от 1974 г. Този дебат обаче е исторически, тъй като в него за първи път участва представител на крайнодесните. Подобен шанс имаше и бащата на Марин льо Пен - Жан-Мари льо Пен, през 2002 г., но тогава Жак Ширак отказа да участва в дебат с него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!