Македонският премиер: Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България

OFFNews 07 февруари 2022 в 10:28 2055 0

Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България, тъй като то трябва да бъде приемливо и за двете страни и ще представлява основа за изграждане на добросъседски отношения, както и основа за бърз напредък на Република Северна Македония към пълна интеграция и пълноправно членство в ЕС, заяви премиерът Димитър Ковачевски в интервю за МИА, съобщи БТА.

Интервюто е дадено след двудневното му посещение в Брюксел и срещите с ръководителите на НАТО и ЕС. Ковачевски подчертава в интервюто, че за него от голямо значение е да бъде намерено равновесие между качествено и бързо решение, а стратегическа цел на страната е пълноправното членство в ЕС и това е най-главният приоритет на това правителство.

Надеждите са, че до края на френското председателство на 30 юни ще бъде вдигната блокадата от българска страна, благодарение на ясна пътна карта, основана на разбирателство и компромис между всички страни, заяви македонският премиер.

Ковачевски изтъкна, че решението на въпросите трябва да бъде в духа на европейските ценности, на взаимно уважение между двете държави и на запазване на достойнството на гражданите и в едната, и в другата държава. Когато имаме такова решение, ще може да кажем, че е нещо, което може да се сподели. Аз не бих се обвързвал с дати, каза премиерът на Северна Македония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!