Лукашенко се разходи пред двореца си с автомат в ръка

OFFNews 23 август 2020 в 22:22 8127 2

Снимка tut.by

Блокадата през президентската резиденция и протестиращи снимащи се пред тежката техника.

Президент на Беларус Александър Лукашенко кацна с хеликоптер в резиденцията си в Минск и слезе с автомат Калашников в ръка. На кадрите разпространени от канала му в Телеграм “Пул первого” се вижда, че непълнолетният му син Коля е бил с него в хеликоптера в пълно бойно снаряжение, бронежилетка, каска и също с автомат в ръка.

Хеликоптерът излетя от центъра на града, направи малък кръг и кацна на територията на резиденцията. Колоната от протестиращи се приближиха до резиденцията на Лукашенко, а пред нея беше нареден кордон от полицаи за борба с масовите безредици и тежка бронирана техника. След пристигането си в резиденцията Лукашенко мина да поздрави маскираните полицаи, като вече на автомата му имаше и пълнител.

Колоната с протестиращи в Минск днес достигна 200 000 души, според опозиционните медии и 20 000 според държавната телевизия.

След президентските избори на 9 април, чиито резултати не бяха признати от почти никоя държава заради фалшификации, започнаха ежедневни демонстрации в цялата страна. В първите дни те бяха потушени със сила от полицията, при което бяха убити минимум трима души, десетки бяха ранени, а над 6700 са арестувани. Много от задържаните съобщиха за побоища и изтезания в ареста. Десетки от арестуваните липсват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Liuba

24.08 2020 в 13:53

По този начин Лукашенко освен да настори протестиращите още повече срещу себе си, нищо друго няма да направи, а и става все по-жалък. Да се маха, докато хората все още протестират мирно, иначе рискува всичко да завърши с фатален край.
 
X

Да помогнем на украинските деца!