Лукашенко поиска армията да смаже протеста

OFFNews 22 август 2020 в 12:33 6592 3

Президентът на Беларус Александър Лукашенко днес се срещна с военни в град Гродно и в изявление им възложи да предприемат "най-строгите мерки" за запазване на териториалната цялост на страната, съобщава Би Би Си Русия.

Останалата част от речта му касаеше цветните революции и външна намеса в беларуските дела.

Защо Лукашенко говори за подобна заплаха не е ясно, тъй като нито един политик по света не е отправял претенции към териториалната цялост на Беларус.

В същото време член на координационния съвет на опозицията, известният беларуски художник и дизайнер Владимир Цеслер, напусна страната от съображения за сигурност.

Беларуската православна църква пък забрани на свещениците си да участват в протестите, избухнали на 9 август с избирането за шести президентски мандат на "последния диктатор на Европа" Лукашенко. Хилядите протестиращи са убедени, че изборите са били фалшифицирани. Те не бяха признати от ЕС. Опонентката на Лукашенко Светлана Тихановска бе принудена да избяга в Литва.

Днес тя разговаря с журналистка от Би Би Си Русия, пред която обеща опозицията да устои до края, защото ако сега протестът отстъпи, хората ще бъдат "роби".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3600

3

В Крак с Времето

22.08 2020 в 23:43

OFFNEWS, моля не разпространявайте неверна информация. Светлана Тихановская не избяга от Беларус! Победителната в изборите бе арестувана, инструктирана от специалните служби, натоварена на един автомобил и изгонена в Литва. Никой не може да "избяга " от Беларус. Границите са строго контролирани. Ако нямат нарушения на съществуващите закони всички граждани и гости на Беларус могат без проблем да напуснат страната. Тези , които са издирвани за нарушения нямат никакъв шанс да преминат границата.

11178

2

Крушата

22.08 2020 в 22:24

А всичко е толкова просто!
Трябва само да се съберът всичките добри и да избият всички лоши!
Както го направиха в Ирак, Авганистан, Либия и в мн. др. страни, където зли и луди диктатори репресират собствения си народ и непрестанно кроят планове да завземат света.

3767

1

Име на профила

22.08 2020 в 13:14

Не е едно към едно разбира се, но не толкова отдавна гледахме отстрани как Хитлер окупира Полша и Чехословакия.

Искам да кажа, че "за да просперира злото, доброто просто трябва да не прави нищо".

Ще им се види края на тия, ама ще има жертви по пътя :-(