Лукашенко казал на Путин, че вагнеровците искат ''екскурзия във Варшава''

OFFNews 23 юли 2023 в 13:43 6455 5

Владимир Путин и Александър Лукашенко

Снимка Getty Images

Лидерска среща

Има ли украинска контраофанзива коментират руският президент Владимир Путин и беларуският му колега Александър Лукашенко по време на лидерската среща днес, според руските информационни агенции, предаде Франс прес.

„Няма никаква контраофанзива“, заяви първо Лукашенко, а Путин го прекъсна с думите: „Има контраофанзива, но тя се провали“, съобщи ТАСС.

Александър Лукашенко, който е на работно посещение в Русия, пристигна в Руската федерация снощи.

По време на срещата Лукашенко сподели на колегата си, че вагнеровци, които лагеруват в страната му, го "напрягат":

Може би не трябва да го казвам, но ще споделя. Вагнеровци започнаха да ни напрягат - "Искаме на Запад, разрешете ни". Питам ги "къде на Запад" - "Ами на екскурзия във Варшава, в Жешов", разказа президентът на Беларус и допълни: - Аз ги държа в центъра у нас. Не ни се иска да ги предислоцираме, защото настроенията сред тях са лоши, знаят какво се случва в Съюзната държава. Просто споменавам като щрих, отбеляза Лукашенко.

Както беше съобщено по-рано, двамата лидери обсъждат актуални въпроси за по-нататъшното развитие на руско-беларуските отношения на стратегическо партньорство, както и интеграционното взаимодействие в рамките на съюзната държава.

Освен това, Путин и Лукашенко може да засегнат в хода на разговорите си и темите за сигурността, международния дневен ред, икономическото взаимодействие и съвместното противопоставяне на „незаконния санкционен натиск“, допълва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

5

Far Rider

23.07 2023 в 20:26

Тия двамцата забравиха какво се случи с "Вагнер" в Сирия при сблъсъка с американците! Този път е цялото НАТО и както казва руския съветник на Скабеева - полковник Ходаренко: за 6 минути ще унищожат цялият ядрен арсенал на Русия.

345

4

Джендо Джедев

23.07 2023 в 19:39

Тия две влюбени птички май не се усещат каква трагикомедия са. Поотделно. А пък като се съберат, смехът не е просто по две, а е на квадрат. :D

2099

3

Mateevk

23.07 2023 в 18:27

Отдавна престанах да разбирам какво говорят тия двамата неадекватници.

9347

2

Анализи

23.07 2023 в 15:47

Тия са толкова елементарни. Ами няма контраофанзива, защото агресора Русия скоро няма да е там, а президентът й ще бъде подсъдим. Така, че споко другари наистина всичко ще е наред.

1042

1

danvan

23.07 2023 в 14:35

Никакво бъдеще не виждам пред тия двамата. Ще последвата съдбата на хитлер.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки