Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Луфтханза отменя 23 000 полета заради коронавируса

OFFNews 11 март 2020 в 18:29 8975 0

Германската авиокомпания "Луфтханза" отменя 23 хил. полета от 29 март до 24 април заради коронавируса. Това са половината от полетите, които извърша компанията, предаде БНР. 

Очаква се освен тях да бъдат отменени още полети през идните седмици. По-рано бяха отменени други 7100 полета до 28 март. Тези мерки са стрували на "Луфтханза" спад с около една трета на цената на акциите на компанията.

Промените ще засегнат основно Европа, Азия и Близкия изток. От компанията съобщиха, че ще направят всичко възможно да обслужват всички дестинации с поне една линия от хъбовете във Франкфурт, Мюнхен, Цюрих, Виена и Брюксел.

Миналата седмица стана ясно, че авиопревозвачът няма да изпълнява полети до Китай и Иран до края на април, а до Израел - до 28 март.

От "Луфтханза" обмислят временно да спрат от употреба Еърбъс А380 - най-големият пътнически самолет в света. Компанията моли пътниците да проверяват статуса на полета си на уебсайта.

Авиокомпанията е въвела и замразяване на назначенията, предложила е неплатен отпуск за служителите си и обмисля да намали работното време, за да бъдат избегнати уволнения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!