Лудия Майк загина в авиокатастрофа със самоделната си ракета

64-годишният любител-астронавт вярваше, че Земята е плоска и се опитваше да го докаже с полет в Космоса

OFFNews 23 февруари 2020 в 11:54 8860 2

Американският астронавт-любител Майк Хюз, известен с прозвището Лудия Майк, е загинал в събота в катастрофа със самоделната си ракета в Калифорнийската пустиня, съобщи Си Ен Ен.

Инцидентът е бил заснет от екип на „Дискъвъри Чанъл”. Видеото, публикувано в сайта TMZ, показва как още при излитането на ракетата край Барстоу от нея се откъсва парашутът ѝ. 19 секунди след старта ракетата се разбива с висока скорост в земята.

64-годишният Хюз е известен с твърдото си убеждение, че Земята е плоска. Той се надяваше да докаже теорията си с полет в Космоса.

Според уебсайта на „Дискъвъри Чанъл” Хюз е направил фаталния си полет за снимки на новата поредица на Science Channel „Астронавти самодейци”.

Преди три години Хюз успя да се издигне с друга саморъчно направена ракета на височина 500 метра, която не беше достатъчна, за да докаже със снимки теорията си, че Земята е плоска. Тогава парашутите му не успяха да смекчат достатъчно приземяването му, но той се отърва само с леки наранявания.

Майк Хюз се надяваше да разработи ракета, която да го изстреля на височина 100 км до мястото, където се смята, че земната атмосферата среща космическото пространство. Разбира се, имаше и други начини да провери каква е формата на Земята, но той си беше избрал този.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

very stable genius

25.02 2020 в 13:10

Не знам дали Майки е успял да докаже, че Земята е плоска, но със сигурност е научил много неща за гравитацията...

152

1

Socerez

23.02 2020 в 13:41

Такааа, така. Тъпотията УБИВА! Трябва прокуратурите в България и по света да предприемат мерки против разпространяване на лъжи и дезинформация! В нашата България трябва да се започне от Булгариан Таймс (интересно защо до сега НЕ са предприети мерки!!!) и после да се продължи с брадви, мрадви, антивакс сайтове и групи и още куп други, без да се забравя карбовски! Съвсем скоро последния имаше "предаване" по темата на статията - ТРАГИЧНО, че бтв го търпи!