Любовната история между бежанка от Ирак и граничен полицай от Македония

ОFFNews 05 януари 2017 в 13:41 22158 3

Снимка BBC

Любовната история между бежанка от Ирак и македонски граничен полицай внесе доза оптимизъм на фона на горчивината от бежанската криза в Европа, пише в. "Индипендънт". 

20-годишната Нора Аркавази напуска Дияла, Ирак, и през март 2016 г. достига македонската граница заедно със семейството си. Тогава тя е с висока температура и се нуждае от медицинска помощ. За да говори с нея на английски език, е изпратен 35-годишният офицер Боби Додевски.

За граничния полицай любовта идва от пръв поглед.

"Виждал съм наистина много момичета... но видях нещо специално в очите на Нора и си казах: Това е. Трябва да се оженя за нея", пише Додевски пред Би Би Си. Колега на Додевски споделя, че младата иракчанка е "откраднала мислите му" и офицерът трудно оставал съсредоточен в работата си.

Грижата за болната Нора поема Червеният кръст в лагера в Табановце, близо до сръбската граница.

С времето тя започва да работи в помощ на Червения кръст, позволявайки на Додевски да я опознае. Двамата започват да прекарват все повече време заедно.

Нора разказва, че харесала начина, по който Боби се държи с децата на мигранти в лагера, за разлика от много негови колеги.

За да се пребори с множеството мигранти, Македония въвежда строг контрол по границите си. Понякога граничните полицаи проявяват насилие, а също така използват сълзотворен газ и други мерки за борба с масовите безредици срещу търсещите убежище.

Но Нора Аркавази получава специално отношение от Боби Додевски, който през април и предлага да се оженят по време на вечеря в ресторант.

Въпреки любовта това е неочакван ход - Додевски е християнин, а Нора - мюсюлманка.

Двамата се женят през юли в Куманово и заживяват в дома на офицера, където Нора най-накрая получава своя дом на безопасно място - там, където изобщо не е очаквала, че ще го намери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

2

torbalancho

05.01 2017 в 22:45

И после идват братята и, и им режат и на двамата кратуните..

Но иначе исляма е религия на мира!!!!! да не си помислите друго!!

12311

1

emilovf

05.01 2017 в 14:49

Хубаво ще е ако любовта им е споделена и истинска. Пожелавам им го.