Лидерите на Г-20 в Анталия, 12 000 полицаи на пост денонощно

15 ноември 2015 в 07:31 3376 1

Лидерите от Г-20 се събират днес в курортния турски град Анталия след терористичните атаки в Париж на 13 ноември, отнели живота на 129 души. Фокусът на разговорите ще е върху борбата с тероризма и мигрантската криза, съобщи Ройтерс. 

След ужаса в Париж турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че атаките във френската столица са показали, че времето за думи е изчерпано и е време за действия. Френският президент Франсоа Оланд отмени участието си в срещата, но заяви, че Франция ще бъде представена в Анталия от министъра на външните работи и министъра на финансите. 

Руският президент Владимир Путин ще проведе разговори с китайския президент Си Цзинпин, ръководителя на МВФ на Кристин Лагард, германския канцлер Ангела Меркел и турския президент Тайип Ердоган, а сред обсъжданите теми ще бъдат ситуацията в Сирия и Украйна, съобщи РИА Новости. Официална двустранна среща с американския президент Барак Обама не е планирана, но Кремъл не изключва лидерите да поговорят „на крак“. 

Над 12 000 полицаи и представители на жандармерията ще бъдат на пост денонощно, за да охраняват срещата, обяви вътрешният министър на Турция Селями Алтънок, съобщи АФП. Засилена е и охраната по море и въздушния контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови