Лавров свърза отравянето на Скрипал с преговорите за Брекзит

OFFNews 02 април 2018 в 15:29 4443 2

Руският външен министър Сергей Лавров отново насочи вниманието към Лондон, говорейки за виновниците за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. 

Той заяви, че отравянето на Скрипал може да е било извършено с най-различни мотиви, посочвайки, че то може да е било изгодно за британските специални служби и правителство.

"Има и други обяснения освен тези, за които говорят нашите западни колеги, заявявайки единствено, че като окончателно решение може да бъде приета единствено руската следа", каза Лавров, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Например експертите казват, че това може да е изгодно за британските специални служби, които са известни със своите способности да действат с разрешение за убийство. Това може да е изгодно и за британското правителство, което явно се оказва в неудобно положение, неизпълнявайки пред своите избиратели обещанията за условията за Брекзит", продължи той. 

Според Лавров може да има цял ред причини, които не са известни.

По повод изгонването на руски дипломати от редица държави във връзка с обвинението в отравянето на Скрипал Лавров посочи, че "през Студената война имаше някои правила, но сега Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие и се държат като деца".

Руският външен министър подчерта, че Москва е заинтересована да бъде установена истината по случая, и изрази възмущение, че Великобритания или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови