Лавров: Грузия стана пример за последствията от западното геополитическо инженерство

OFFNews 24 юни 2019 в 14:33 6953 0

Грузия стана пример за последствията от западното геополитическо инженерство. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

В последните дни опозицията в Грузия протестира с искане за оставка на вътрешния министър. Демонстрациите започнаха, след като руски депутат се изказа от креслото председателя на парламента. 

„До какво може да доведе сляпото следване на съвети и подсказки от чужбина ярко свидетелства печалният опит на нашата съседка Украйна. Страна с огромен потенциал при режима на Порошенко... бе сведена до състояние да се моли за международна помощ, беше лишена от индустриалната база, страда досега от колосално изтичане на трудоспособно население, без дори да говорим за вътрешния конфликт и разкола в обществото по духовна и цивилизационна линии“, посочи Лавров. 

По думите му Грузия е "още един пример за последствията от геополитическото инженерство, с което нашите западни колеги се занимават". По думите му там "западните куратори са готови да си затварят очите за безчинствата на ултранационалисти и за русофобията, само за да скъсат всички връзки на грузинския народ с нашата страна, да пренапишат нашата обща история".

"Ние трезво оценяваме ролята на САЩ и близките им съюзници на световната арена, но при това ние от никого не разграничаваме, не изпадаме в изолация, не бягаме от диалог по тези въпроси, по които има възможност за съвместна взаимноизгодна работа за целите на намаляване на общите за цялото човечество заплахи", посочи още Лавров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови