Лавров: Атаката над руската болница в Алепо е планирана

ОFFNews 06 декември 2016 в 13:42 5777 6

Атаката над руска полева болница в Алепо, при която бяха убити двама медици, е била предварително планирана, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. 

"Уверени сме, че тази атака е планирана. Планирана от тези, които се опитват да задържат позиицте си в Алепо под прикритието на чуждите си покровители", заяви Лавров. 

Първият руски дипломат допълни, че страната му ще продължи да помага на сирийския режим "да защитава болници от бандити". 

Министерството на отбраната нарече атаката от опозицията хладнокръвно убийство, а Кремъл порица слабата реакция на международната общност. 

"Разочаровани сме, че световната общност, включително нашите партньори Съединените щати, реагират повече от скромно на трагедията с обстрела на нашата болница в Сирия", заяви говорителят на президента Путин Дмитрий Песков. Той отказа да назове кой стои зад атаката, но уточни, че тя е била целенасочена и бойците, които я извършили, са разполагали с координати. 

Заместник-говорителят на Държавния департамент Марк Тонър заяви в понеделник, че е запознат с информацията за атаката, но не може да я потвърди, тъй като САЩ нямат достъп до случващото се на земята. Тонър осъди атаката, както и всяка друга подобна на лечебно заведение.  



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

06.12 2016 в 21:13

“““.....ФОСТАТА.......““““““

Ми разбрахме, гледай само да се не....задавиш:)......ПАЦАВУРА......

63994

3

Red or Dead

06.12 2016 в 17:19

Очакваме и.....ответь...


СЛАВА РОССИЯ!!!

 
X

Да помогнем на украинските деца!