Лавров: Атаката на Запада в Сирия няма да остане без последствия

OFFNews 16 април 2018 в 16:00 5111 0

Снимка ТАСС

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че атаката на западните страни в Сирия няма да остане без последствия. 

"Последствия определено ще има. Всъщност ние губим и последните остатъци от доверието ни към нашите западни партньори", коментира Лавров в интервю за Би Би Си. 

"Те първо осъществяват наказание в Дума в Сирия, а след това чакат специалистите от ОЗХО да проведат инспекция на място", допълни той. 

Лавров отрече обвиненията, че Русия пречи на разследването на химическата атака в Дума. 

САЩ и Франция обявиха, че имат доказателства, че атаката е била дело на силите на Башар Асад. Русия отрече да е имало химическа атака. Според Москва става въпрос за провокация, за която тя обвини директно Великобритания. 

По думите на Лавров всички изнесени доказателства от лидерите на САЩ, Франция и Великобритания са били на базата на съобщения в медиите и в социалните медии. 

Атаката в Сирия от страна на западните страни дойде ден преди участниците в международното разследване да пристигнат на мястото, подчерта Лавров. 

Той допълни, че не е имало сблъсък на руски и американски сили в Сирия в този случай, но Русия и Западът са изправени пред ситуация, която е по-зле от Студената война, защото няма канал на комуникация между двете страни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови