Кулеба: Украйна има нужда от три неща - оръжия, оръжия, оръжия

Кулеба настоя за налагане на пълно ембарго над вноса на руски петрол и газ, както и за изключване на всички руски банки от международната финансова система

OFFNews Последна промяна на 07 април 2022 в 09:09 932 1

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви днес при пристигането си за участие в заседанието на външните министри на страните от НАТО в Брюксел, че идва със задачата да осигури на своята страна само три неща - оръжия, оръжия, оръжия.

Уверени сме, че най-добрата помощ за Украйна е да се достави всичко нужно за победа над руската войска, за да се предотврати разпространението на войната. Украинците доказаха, че знаят как да се бият и да побеждават, макар и на огромна цена. Колкото по-рано имаме оръжията, толкова повече хора и селища ще бъдат спасени, добави той, цитиран от БТА.

"Призоваваме всички съюзници да спрат да се колебаят. Днес оръжията служат за постигане на мир", добави Кулеба.

По неговите думи всяко оръжие, използвано срещу нападател, е отбранително. Лицемерие е да се доставя само защитно оборудване, посочи министърът.

Той призова Германия да направи повече, защото, за разлика от Берлин, Киев няма време за губене. Кулеба настоя също за налагане на пълно ембарго над вноса на руски петрол и газ, за изключване на всички руски банки от международната финансова система, за затваряне на всички пристанища за руски кораби, с много малки изключения.

Кулеба уточни, че Украйна днес има нужда от средства за противовъздушна отбрана, самолети, противотанкови оръжия и бронирана техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови