Ксюша Собчак: Русия не е Путин, санкциите срещу олигарсите му са правилни

Юлуиш Висожински 10 ноември 2017 в 15:10 6438 2

Ксюша Собчак

Искам да кажа на американската аудитория: знайте, че Путин не е Русия. Русия е голяма и много хора не подкрепят неговата политика, заяви пред CNN опозиционната журналистка Ксения Собчак, която се кандидатира за президент на Русия на изборите през 2018 г.

Отделен въпрос е когато се наказват олигарсите от обкръжението на Путин. И тези санкции са правилни, аз ги подкрепям. Но е съвсем друго, когато, например, руските студенти не могат да получат американска виза. И изобщо защо обикновените руснаци трябва да отговарят за действията на човек, когото не подкрепят и който не позволява да има честни избори. Това е много важно, каза Собчак в интервю за Кристиан Аманпур.

Русия е отговорна за ужасните си отношения с останалите страни. Ние нарушихме международното право. Крим принадлежи на Украйна съгласно международното право, заяви опозиционната журналистка.

В интервюто си за CNN Ксюша Собчак определи като лъжа версията, че тя е одобрен от Кремъл кандидат, спуснат умишлено на изборите, за да провокира разделение в редиците на несистемната либерална опозиция.

Не искам да коментирам лъжи. Не ми трябва разрешението на никого за да участвам в президентските избори. Това е единствено мое решение, твърди тя.

Според последните социологически сондажи за Собчак биха гласували около 1% от респондентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

2

AnderXale

10.11 2017 в 20:32

Ахаха, поредната к*рвентия! Тая снимка за някой порно сайт ли е правена? Много им се иска на американците да се върнат времената на Елцин и Горбачов, когато Русия беше на колене и правеха каквото си искат. Много говорят за Крим, ама се видя, че там не се проля и капка кръв, но за съжаление не можем да кажем същото за останалите части на Източна Украйна. Не искам да изпадам в полемики, но тази територия само от няколко десетилетия е самостоятелна държава, за което най - точно говори името й. Изкуствено създадена с геополитическа цел, каквото беше и решението за присъединяването на Крим. Ако Путин беше толкова луд и лош политик нямаше да се посвени да присъедини и Донбас, но територите никога не са били самоцел на управлението му. А някак си странно всички коментатори подминават американската роля в конфликта и всекидневно излизащите по медиите факти за американски лобита и финансови потоци свърани със узурпаторите на Украйна...