Крокодили и змии плъзнаха по улиците в Австралия

OFFNews 04 февруари 2019 в 14:43 3218 0

Снимка Phil Staley

Крокодили и змии пълзят по улиците на австралийския град Таунсвил, а властите предупреждават хората да бъдат внимателни и предпазливи.

Това се случва, след като в неделя властите освободиха язовир, който преля след седмица рекордни валежи.

Повече от 1100 души са били евакуирани от града, а през следващите дни се очаква още по-силен дъжд. В домовете, изложени на риск, са 20 000 хиляди.

През последните дни спешните служби получили над 1000 сигнала за помощ. Използвани са лодки и хеликоптери, за да преместят хората на по-високо ниво.

Междувременно крокодили и змии пресичат пътищата в града, а щом водите се оттеглят, те могат да се появят на необичайни места като фермерски язовири или водоеми, съобщава министърът на околната среда Куинсланд Лиан Енох, който добавя, че змиите също не са за подценяване, тъй като са добри плувци.

В социалните мрежи се появяват снимки на крокодили, забелязани в оттичащите се води до пътищата. Забелязани са дори по дървета.

Местната полиция също предупреждава хората за други опасности в наводненията, включително изтичане на отпадъчни води.
За изминалата седмица в Таунсвил е валяло повече от 20 пъти над средното за годината.

Властите твърдят, че никога не са виждали подобно нещо и че това е прецедент, който там се случва веднъж на сто години.
Северният Куинсланд има тропически климат и преживява мусонния дъжд от декември до април. Но сегашните условия в района на Таунсвил са рядкост.

Австралийското бюро по метеорология заяви, че мусонните валежи са пропуснали други части на държавата, които са в ръцете на интензивна суша.

Януари е бил най-горещият месец за Австралия като цяло, като южният град Аделаида разбива собствените си рекорди два пъти през месеца - първо достига 47.7 С и след това 49.5 С.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови