Кристалина Георгиева в Дубай: Украйна се нуждае от 48 милиарда долара за 2023 година

OFFNews 14 февруари 2023 в 16:32 3294 2

Кристалина Георгиева

Снимка Facebook / Kristalina Georgieva

Кристалина Георгиева

Украйна се нуждае от между 40 и 48 милиарда долара финансиране за тази година, за да функционира икономиката й. Това заяви ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, цитирана от „Блумбърг“, на пресконференция в Дубай.

Пред журналисти Георгиева заяви, че в процеса на подкрепа на военната икономика на Украйна са ангажирани и Съединените щати и Европейския съюз.

„Изпитвам възхищение от украинските власти“, каза Георгиева. Тя разаза, че понякога чува сирените и как украински служители бягат в укрития при въздушни тревоги по време на виртуални конферентни връзки с базирания във Вашингтон МВФ.

Укринформ съобщава, че в понеделник са започнали разговори на мисията на МВФ, ръководена от Гевин Грей с украинските власти. Фондът подготвя многогодишен пакет за подпомагане в размер на 16 милиарда долара, които трябва да станат катализатор за по-широка финансова помощ. Правителството в Киев, което през декември постигна споразумение за временна четиримесечна мониторингова програма, кандидатства за пълен кредитен пакет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

14.02 2023 в 19:22

Дубай и Доха станаха финансов център на света заради газа и петрола, а кремълският лилипут с най-многото газ и петрол напада чужди държави, че му е тясна руската кочина.

1000

1

ПеркоНаумов

14.02 2023 в 16:54

О, направо от на наште магнетични друзя да взимат парите и да ги пращат. Те май там си ги държат сега.
 
X

Да помогнем на украинските деца!