Ексклузивно БСП реши: Нинова беше дотук, няма право да се кандидатира за лидер

Кремъл праща мигранти да копаят окопи на фронта в Украйна

OFFNews 27 юни 2024 в 16:13 2169 4

Окопи в Украйна и войници

Снимка Getty Images

Окопи в Украйна

Кремъл използва чужденци, които са получили гражданство, за да помагат във войната с Украйна, съобщи ръководителят на руския Следствен комитет Александър Бастрикин, предаде Politico.

Москва вече е "локализирала" над 30 000 чуждестранни мигранти, които наскоро са получили руско гражданство, но не са се регистрирали в армията в Русия, заяви Бастрикин по време на Международния правен форум в Санкт Петербург.

Около 10 000 души са били изпратени в "зоната на специалната военна операция", каза Бастрикин по време на дискусия на тема законодателството в областта на миграцията в Русия. Той определи това действие като "прилагане на руската конституция".

"Защо са нужни тези мигранти там - за да копаят окопи и да строят укрепления. За това ни трябват добри работни ръце. Сега те се присъединяват към редиците на нашите тилови части", заяви Александър Бастрикин.

Руснаците вече са изградили стотици километри драконови зъби и други видове укрепления в части от окупираните от 2022 г. насам украински области Запорожие, Донецк, Луганск и Херсон.

Властите извършват обиски на фабрики и предприятия в цяла Русия, търсейки законни и незаконни мигранти, за да им издават военни повиквателни.

Освен това различни частни руски компании също наемат мигранти да копаят окопи в Украйна, като някои от тях не плащат за работата, съобщава руската независима телевизия "Настоящее время".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -1845

    4

    ob1

    28.06 2024 в 10:50

    Засега да, но скоро и ще ги запълват... със телата си :)

    210

    3

    Telluris Malus

    28.06 2024 в 02:46

    Само копаят? :))))

    1005

    2

    foreigner66

    27.06 2024 в 17:05

    Незнам за драконовите зъби и окопите, но Русия здраво се окопава от останалия свят за десетки години напред. Тази война няма да се забрави от поколенията и конфликтът между руснаците и останалите народи ще се задълбочава. Всички разбраха какво представлява Русия като държава и народът и, една паплач готова да коли, разрушава и умира със стотици на практика за нищо.

    805

    1

    Putyo

    27.06 2024 в 16:18

    Типичен педеруzкий мир

     
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов