Руски блогъри хванаха в лъжа Владимир Путин

Вероника Шербанова 29 юли 2013 в 14:43 4118 3

Владимир Путин с уловената от него щука
Владимир Путин с уловената от него щука

Опонентите на руския президент Владимир Путин не без удоволствие доказаха, че обявеното тегло на уловената от Путин щука по време на пътуването му до Сибир е силно преувеличено, съобщи AFP.

В петък от Кремъл обявиха, че Путин е уловил 21-килограмова щука по време на пътуване в района на Тува, като разпространиха и видео и снимки на президента с уловената риба.

Снимките явно имат за цел да докажат, че дори на 60-годишна възраст Путин все още се чувства комфортно сред суровата природа и има физическата сила да улови огромна риба, а оттук и че може да бъде водач на народа си в трудни времена.

Известни блогъри обаче веднага решиха да оборят информацията на Кремъл и да докажат, че като всеки рибар, Путин също обича да преувеличава размера на улова си.

Блогърът Алфред Кок изчислил дължината, диаметъра и обема на рибата и обяви, че щуката на Путин може да тежи най-много 10-11 килограма.

Проопозиционно настроеният журналист Олег Кашин допълни, че плътността на риба, тежаща 21 килограма, с размерите на щуката на Путин би потънала на дъното на езерото.

„Толкова тежка риба не би могла да плува. Тя би потънала. Тази риба все едно е направена от гранит“, написа Кашин в Twitter.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков обяви, че лично е видял показанието на везните, което се виждало и на снимката.

Проправителствените медии не показаха никакво съмнение по отношение на теглото на уловената от Путин щука и дори изписаха цели страници за риболовните му приключения.

Противопоставянето на прокремълските медии и блогърите напомня на спора от миналата година по повод полета на руския президент със застрашени от изчезване жеравив опит да им се помогне да мигрират.

По-късно стана ясно, че жеравите не са успели сами да мигрират и е било необходимо да ги транспортират със самолет до природни резервати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!