Крадци-акробати следят навиците на звезди в Instagram, за да ги крадат

OFFNews 11 февруари 2021 в 17:52 1631 0

Снимка pixabay

Група от четирима души с прякор "крадците-акробати" е арестувана в Милано по обвинение, че е наблюдавала движенията на известни личности и инфлуенсър в Instagram, преди да проникне в жилищата им, за да ги ограби.

Футболистът на Интер Милан Ашраф Хакими, телевизионната водеща Дилета Леота и инфлуенсърката Елеонора Инкардона са сред жертвите.

Смята се, че бандата е използвала Instagram, за да шпионира набелязаните, като внимателно разглеждала домовете им отвътре и особено прозорците.

Мъжете на възраст между 17 и 44 години се обличат елегантно, за да се впишат в скъпите квартали на жертвите си. Кадри от видеозапис от охранителна камера на едната кражба показват как един от членовете на групата наблюдава, докато друг се изкачва по сградата и влиза през прозореца на апартамент на първия етаж.

„Той си слага латексови ръкавици и бързо се покатерва по стълб към прозорец на първия етаж, отваря го насила и влиза в дома“, съобщи прокурорът на Милано Франческа Крупи.

След това крадецът отваря входната врата на дома за другите двама съучастници и заедно натъпкват плячката си в куфар, собственост на жертвата, преди да избягат.

Полицията съобщи, че поредицата от кражби е започнала през юни миналата година, когато от дом на Леота са откраднати стоки на стойност 150 000 евро, включително бижута, дизайнерски чанти и часовници Rolex.

Групата е заподозряна, че стои зад кражбата на няколко часовника, принадлежащи на Хакими, който се премести в Интер Милано от Борусия Дортмунд през септември и живееше във временно жилище по време на обира през ноември.

Твърди се, че бандата е отмъкнала девет дизайнерски чанти и дрехи от дома на Инкардона, която има почти 500 000 последователи в Instagram. Полицията е успяла да намери по-голямата част от откраднатото.

При друг дързък обир в Милано през ноември група въоръжени крадци нахлу в банка, пропълзявайки през канализационната мрежа, открадна няколко сейфа и успя да избяга по същия начин. Крадците се сбиха с управителя на банката и държаха него и друг служител за заложници по време на кражбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!