Измамници обират лични данни срещу обещания за GSM от името на Български пощи

OFFNews 30 ноември 2020 в 11:46 1693 0

Измамници обират лични данни от хора от името на Български пощи, предупреждават оттам.

През последната седмица са изпратени "изключително много" фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството. Те приканват получателите да участват в анкети или игри и ги мамят, че ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърдят участието си, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да платят такса.

В повечето случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. През последните години Български пощи“ ЕАД не организират томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната страница на дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови