Косово заговори за балкански фронт на войната

Според външния министър Доника Гервала Сърбия може да нападне страната ѝ, окуражена от Путин

OFFNews 11 май 2022 в 08:31 7108 1

"Нямаме никакви илюзии за това, което руският президент Владимир Путин иска да постигне в Украйна", заяви при приключване на посещението си в Израел външният министър на Косово Доника Гервала-Шварц, цитирана от в. "Джерусалем пост".

"Войната на Русия срещу Украйна може да окуражи Сърбия да предприеме военни действия срещу Косово", заяви Гервала пред "Джерусалем пост".

Тя бе на тридневна визита в Израел и призова властите в Тел Авив да използват влиянието си, за да помогнат за неутрализиране на ситуацията.

"Държави като Израел могат да помогнат за стабилизирането на Балканите. Ние сме загрижени, че Балканите могат да бъдат следващата гореща точка", добави Гервала-Шварц.

По думите й от самото начало Косово проявява солидарност и възхищение към смелата борба на украинците в защита на страната им.

"Нямаме никакви илюзии относно това, което руският президент Владимир Путин иска да постигне в Украйна. Можете да видите някои прилики между начина, по който Русия действа в Украйна, и начина, по който Сърбия действа в нашия регион", каза тя, цитирана от БТА.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

11.05 2022 в 11:51

Сърбия открай време е подкрепяна и подстрекавана от руzия. Да поизчакат малко сърбонационалистите и ще видят как всичко ще приключи с империята на zлото. Балканите и проливите са апетитна хапка за монголоидите от времето на екатерина втора. Най-накрая ще се задавят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!