Корпусът на мира прекратява мисиите си в целия свят заради COVID-19

OFFNews 16 март 2020 в 10:50 1356 0

Корпусът на мира спира всичките си операции в световен мащаб и евакуира всичките си доброволни заради разпространението на коронавируса, предаде Асошетед прес. 

Вчера на уебсайта му бе публикувано отворено писмо до всички доброволци в целия свят, че всички мисии прекратяват дейността си. Директорът на федералната агенция Джоди Олсен заяви, че решението е взето, след като са евакуирани последните доброволци от Китай и Монголия заради огнището на болестта.

Олсен добави, че пътуванията стават все по-трудни и затова решават да спрат операциите си и да евакуират доброволците. Директорът обясни, че работата не спира завинаги и Корпусът очаква с нетърпение да се върне към нормалната си дейност, когато условията позволят.

В писмото се казва още, че директорите на държавите, в които действа организацията, ще предоставят повече информация на доброволците.

Корпусът на мира е правителствена организация в САЩ, създаден през 1961 г. от американския президент Джон Кенеди. Той има за цел да подпомага мира и разбирателството между народите и изпраща доброволци, които да живеят и работят сред хора в различните страни. Доброволците извършват работа в повече от 60 държави. Те работят с правителства, училища, неправителствени организации, в средите на образованието и здравеопазването, бизнеса, информационните технологии, земеделието и с околната среда.

От създаването си повече от 235 хил. американци са служили в 141 страни. 

Жозефин Кинг Олсен е родена през 1942 г. и е 20-ият директор на Корпуса на мира. Тя положи клетва на 30 март 2018 г. с одобрението на действащия президент на Съединените щати Доналд Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews