Контраразузнаването с хайка в правителствения квартал на Киев, полицаи и кучета търсят оръжие и експлозиви

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2023 в 10:54 2619 18

Снимка Служба за безопасност на Украйна

Според украинските информационни канали униформените търсят конкретно оръжие и експлозиви.

Правоохранителните органи в Украйна провеждат контраразузнавателни мероприятеия в района на Печерския район на Киев. Проверки се извършват в правителствения сектор и прилежащите му територии, съобщи Службата за безпасност на Украйна, цитирана от УНИАН. Силоваците търсят оръжие и взривни вещества, пишат в руските информационни канали.

От украинското контраразузнаване обявиха, че целта на мероприятията е „проверка и усилване на контрадиверсионната защита на държавни обекти, а също повишаване на сигурността на лицата, които се намират под държавна охрана“.

„Това е особено важно в условията на въоръжена агресия на Руската федерация, която се опитва да дестабилизира ситуацията в Украйна по всякакъв начин“, се казва в съобщението на СБУ.

Според разпространените снимки и според очевидци спецслужбите на Украйна извършват оглед на територията на района и помещенията в търсене на забранени за употреба предмети, проверяват се гражданите, които се намират в територията на правителствения сектор, засилват се т. н. режимни мероприятия в Печерския район на столицата. На фотографии, публикувани от УНИАН се вижда как униформени проверяват с огледала шаситата на товарни автомобили за наличието на експлозиви, а кучета душат пред вратите на мази и избени помещения, вероятно също в търсене на взривни вещества.

„СБУ умолява гражданите да се отнесат с разбиране към евентуални неудобства и да реагират подобаващо на законните действия и искания от страна на правоохранителните органи, да носят със себе си документи, удостоверяващи тяхната самоличност, да съблюдават наложения комендантски час“, призовават още от СБУ.

От 22 ноември м. г. насам СБУ провежда и контраразузнавателни мероприятия на териториите на манастирите и епархиите на Православната църква на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8847

18

евроатлантик

11.01 2023 в 17:48

"Шекерчо", явно тъпотата ти е безгранична. Обясних ти нещо за "фуражката" си, но явно не си в състояние да измислиш нищо по-оригинално. Съчувствам ти!
Колкото до желанието ти да ми напъхаш нещо някъде, предложих ти среща на усамотено място, но не за да ти напъхам нещо някъде, което може би тайно желаеш, а за да ти строша тъпата куфалница!

2940

17

alfakentavur

11.01 2023 в 15:54

Лъжа е, естествено. Особено това за партиите. А лъжа ли е, че в Украйна са се сменили четирима президенти, докато Путлер е на власт? Кое е по-фашистко и нацистко? Че всичките големи бизнеси са в ръцете на негови пионки-олигарси?
Че убиват и хвърлят в затвора опозицонни лидери и журналисти?
Че забраняват медии? Че арестуват хора, които държат на площада листче с надпис "две думи"? Че налагат цензура и контролират медиите?
И НАЙ-ВАЖНОТО - Че започнаха война?
Има и още стотици признаци, по които точно СССР2 в момента е най-фашистката/нацистка държава в Европа.

-5438

16

Ооо не са само униформите, горят се книги, преследват се хора заради произхода им, езика им, рушат се паметници, всички други партии са забранени. Лъжа ли или това е факт? Знам, че няма да отговоят тролчетата.

15910

15

поп Дръвчо

11.01 2023 в 15:15

Винкелът е като едни маргинални общности:

Крадем: културна особеност
Размахваме ножове: традиция
Женим децата на 12г: при нас е така

Имаме право на мнение бе, какво сте тръгнали да ни налагате вашето?

2940

14

alfakentavur

11.01 2023 в 14:55

Рашистката подлога фатмак, която е написала 2500 коментара за 6 месеца, освен това се опитва да държи сметка на другите колко пишат :D

-39

13

6екеr4о

11.01 2023 в 14:52

Неуважаемият фатмак е голем наритвач, добре че анонимността му го пази (дали), щото бързо, бързо щеше да се чуди кога са му завряли фуражката там, където най-малко е очаквал!

2940

12

alfakentavur

11.01 2023 в 14:45

Пешо от Перник, рашистка подлога, говори глупости, както винаги.

До Дучето и Хитлер стои Путлер и никой друг.

Кремълските лъжи и пропаганда НЕ СА различно мнение. Те са нищо повече от лъжи и пропаганда.

-8847

11

евроатлантик

11.01 2023 в 14:43

"Шекерчо", не зная защо, но съм лишен от възможността да "лайквам", а мои познати казват, че не могат и те да ме "лайкнат". Явно, модераторчета на OFFNews така са наредиби нещата. Мога да получавам само минусчета и май съм абсолютен рекордьор в това отношение, което ме кара да съм много горд! И си губя времето в "сий сайт" само защото някой трябва да наритва в гъза "козяците" като теб.

-5438

10

Така се гради диктатура, всеки с различно мнение или неудобен е агент на Кремъл. Но то Дучето, Хитлер и Зеления действат по един и същи начин дори по манталитета да носят униформи на публични събития.

2940

9

alfakentavur

11.01 2023 в 14:28

Всеки има своя фронт. Украинците геройски се сражават с рашистите и защитават родината си от азиатските орки.
Аз не оставям да си разиграват коня тук кремълските тролове - рашистки подлоги.
А и всяка тяхна пропагандна лъжа трябва да бъде опровергавана.
Не след дълго историята ще ни съди. И аз ще имам своите плюсове във виртуалната борба срещу путлеризма.