Командирът на руската 72-ра бригада: ЧВК Вагнер ни изнасилват, отвличат войници за роби

OFFNews 08 юни 2023 в 16:05 12073 8

подполковник
руския подполковник Роман Винивитин, командир на 72-ра бригада.

В Телеграм каналите се появи ново видео на руския подполковник Роман Винивитин, командир на 72-ра бригада, който бе пленен от наемници от ЧВК Вагнер след като стрелял по тях.

В предишно видео, което бе записано докато той е в плен, подполковникът каза, че пиян е стрелял по автомобила на ЧВК "Вагнер" "от лична неприязън". Сега обаче Винивитин говори след като е освободен и твърди изключително скандални неща.

"Четири оръдия, Камаз и БМП бяха откраднати от бойците на ЧВК "Вагнер" и не бяха върнати на Министерството на отбраната. Тези хора смятат руската военна техника за "военен трофей", каза командирът на 72-ра бригада.

По думите му наемниците на Евгений Пригожин отвличали войници от руската армия и издевателствали над тях.

"Имаше няколко такива случаи. Старшина от един от батальоните бе отвлечен и измъчван в подземие. Пръскаха му киселина в очите заплашваха, че ще го залеят с бензин и ще го запалят", разказва руският подполковник.

Винивитин продължава със скандалните си разкрития.

"Бе похитен и началник щаба на гаубичния дивизион. Пребиха го, взеха му колата и го хвърлиха вързан на пътя", казва той.

Според подполковника през април боец от съседно подразделение е бил пребит от наемниците, изнасилен и след това се самоубил. Някои бойци, според Винивитин, били отвличани, за да ги превърнат в роби и да ги принудят да вършат тежка работа.

Той разказва и за дните, през които бе пленен от ЧВК Вагнер.

"Държаха ме в мазето, биеха ме, измъкнаха ме от мазето и се опитаха да ме застрелят. Видеозаписът от разпита ми е резултат от оказан натиск", обяснява подполковник Роман Винивитин.

Според него ЧВК "Вагнер" умишлено е отслабила фланговете си при защитата на Бахмут и е действала срещу руското министерство на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

6

хr4

08.06 2023 в 19:12

Красота! "Русский мир", бля! Ето това искат да ни довлекат на главите кремълските мекерета, начело със самальотчика и късопишков.

12407

5

Bad Horse

08.06 2023 в 18:27

Точно такава сган е била Червената Армия в последната година от ВСВ. Елитните сили са загубени още през 1941, после няколко пъти е обновен състава, включително и със затворници. И това се е изсипало върху Източна и Централна Европа!

Освободители... С паметници...

12078

4

edin slep

08.06 2023 в 17:37

Е, тази сган е командвана от бивш затворник, професионални главорези, войниците им повечето ги извадиха от панделата за тежки престъпления - изобщо "армия" от главорези.

Та така са си свикнали да издевателстват над хората. Ще видим кога Путин ще отпусне юздите на армията и да се разправят с тази "армия". Дори и да не го стори, когато ВСУ ги докопат ще им въздаде заслуженото ...

2073

3

Johnny B Goode

08.06 2023 в 16:34

Нормални отношения за средновековна държава.
Ох, забравих, че имали страхотна култура.

2550

2

alfakentavur

08.06 2023 в 16:26

Това си е предистория на гражданска война.
Още една прилика с орки. И те се сбиваха помежду си, както и с урук-хаите.

345

1

Джендо Джедев

08.06 2023 в 16:17

Циркът в Рашка става все по-забавен.