Quantcast

Кола бомба удари конвоя на вътрешния министър на Египет

Последна промяна на 05 септември 2013 в 13:18 1375 1

Египетският министър на вътрешните работи Мохамед Ибрахим, Снимка: Reuters
Египетският министър на вътрешните работи Мохамед Ибрахим, Снимка: Reuters

Кола бомба удари конвоя на вътрешния министър на Египет Мохамед Ибрахим. Министърът не е пострадал при атаката, съобщи Би Би Си.

Експлозията станала около 10.30 часа местно време. Най-малко четирима души са ранени. Двама от нападателите са убити при акция на египетската полиция.

Според местни медии конвоят на Ибрахим бил ударен, докато преминавал през квартал „Наср Сити“ в столицата Кайро, пътувайки от дома си, който се намира в квартала, до сградата на министерството.

Силно е пострадала сграда, която се намира в близост до мястото на експлозията.

Квартал „Наср Сити“ е едно от местата, на които се намират палатковите лагери на протестиращите в защита на сваления президент на Египет Мохамед Морси. Палатковият лагер беше разрушен при полицейска акция на 14 август.

Въпреки това членове на „Мюсюлмански братя“ все още провеждат акции в района. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2013 в 11:48

Не зная защо, но по света на много хора им липсва елементарно познание по логика. Както се видя в целия арабски свят през последните години се направиха различни "революции", които доведоха тези народи единствено до повече глад и мизерия за техните народи - Тунис, Египет, Либия, Сирия, а преди това и Ирак, който беше практически унищожен и който след войната трябваше да живее мирно и демократично. Никъде нищо добро не се получи и не се случи. В тези страни ежедневно се убиват много хора, а печалбите от ресурсите на страните се изземват от известни световни монополи. Има обаче един факт, за който никой не иска да се говори и най-вероятно това се прави съвсем съзнателно от САЩ и техните съюзници. За ролята на най-нецивилизованата в политическо отношение страна - Саудитска арабия. От там се получават парите за повечето негативни събития в арабския свят. Както разбираме и сега, тя ще плати на САЩ нападението над Сирия и заедно с Катар тези две страни трябва да бъдат обявени от демократичната световна общност за истинската беда за ислямските страни. Ако всички не разберат тази истина, то проблемите само ще се задълбочават...