Кметът на Мелитопол обяви, че 230 деца са били ''осиновени'' след руската окупация на града

OFFNews 27 юли 2023 в 21:11 1593 0

Снимка

Иван Фьодоров

Кметът на украинския град Мелитопол Иван Фьодоров каза, че 230 деца са били изведени от града по време на руската окупация, като впоследствие те са били "осиновени" от руснаци, предаде Укринформ.

"Тяхното враждебно, фалшиво министерство съобщи, че 230 деца са били "осиновени" по време на окупацията на града ни. Какво означава това? Врагът е отвлякъл 230 наши деца, прехвърлил ги е към неясно какви семейства, в непонятно какви условия и сега ще ни бъде изключително трудно да ги върнем след деокупацията", каза Фьодоров.

Той допълни, че продължава извеждането на деца в пропагандни лагери в Русия. Губернаторът на една руска област открито обяви целта на отвеждането на украинските деца "на почивка": да ги научи на "истинската" история, на любов към Русия и да им разясни "какво всъщност представлява сепаратисткото движение", според Фьодоров.

"През последните четири месеца те вече заведоха хиляди деца в такива лагери", добави той.

От началото на военните действия от Русия в Украйна са били върнати 385 деца, но по думите на украинските власти 19 592 деца за били "принудително разселени" или "депортирани на вражеска територия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки