Китай предупреди Русия да се пази от европейския противоракетен щит

OFFNews 11 октомври 2016 в 10:56 11155 12

Китай предупреди Русия да се пази от европейския противоракетен щит

Европейската система за противоракетна отбрана (ПРО) представлява заплаха за сигурността на Русия. Това е заявил заместник-началникът на оперативното управление на Обединения щаб на Централния военен съвет на Китайската народна република генерал-майор Цай Цзюн. 

Генералът взе участие в съвместна пресконференция с представители на руското министерство на отбраната, съобщава ТАСС. 

"Осъществявайки плана си за поетапно развитие на европейската ПРО, САЩ не предоставиха юридически гаранции за това, че системата няма да бъде насочена срещу Руската Федерация. По този начин тя в действителност представлява заплаха за сигурността на Русия", е заявил китайският генерал. Той припомни, че през 2017 г. Русия и Китай са планирани второ учение, насочено към противодействие на евентуално нападение чрез ракетната система. 

Руските въоръжени сили вече проведоха учение за провеждането на бойни дежурства в готовност за изстрелването на балистични ракети от комплексите "Топол", които бяха разположени в близост до Литва, Латвия и Естония. В рамките на учението, проведено в края на септември, участие взеха 400 единици бойна техника и 4 хиляди военни. На него беше отработено оттеглянето на бойните ракетни комплекси от маршрутите им на патрулиране, смяна на бойните позиции, както и маскирането на техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

9

Крушата

11.10 2016 в 12:36

Еми очакваше се Китай да удари едно рамо подкрепа на Русия срещу САЩ след активната им (по-точно е да се каже агресивна, но не е полит. коректно) "политика на сдържане" (изхвърляне) на Китай от Китайско море.
Разбира се има си съвсем легално решение на напълно независимия, неконтролиран от никого международен съд, а и САЩ провеждат тази политика в името на световното благо. Но какво ли да очакваме от недоразвитите, първобитнобщинни китайски комунисти!

10538

5

Black Hex

11.10 2016 в 12:02

@wayOff, ми те тренировките на бойната авиация в това се изразяват ве пич - да летят с бойните си самолети. Ти се благодари, че все още го правят на тяхна територия.
Яж шпроти и кисели ябълки и благославяй Владимир, че ако не е той ше видите полски ябълки по 1,30 килото ама друг път!
Да живее Путин и неговите санкции, щото и българските орица да опитат полски ябълки.