Ким Чен Ун призна, че ситуацията в Северна Корея никога не е била по-тежка

OFFNews 08 април 2021 в 15:05 6546 0

Снимка KCNA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призна, че ситуацията в страната "никога не е била толкова тежка", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според експерти Ким е изправен пред може би най-трудния момент в близо десетилетното си управление, след като локдаунът в Северна Корея заради коронавируса нанесе допълнителен удар върху икономиката, съсипана от десетилетия на лошо управление и тежките санкции, въведени по инициатива на САЩ заради ядрената програма на Пхенян.

Официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА) съобщи, че държавният лидер е казал това в реч при откриването вчера на среща на секретари на местните комитети на управляващата Корейска трудова партия (КТП).

"Подобряването на стандарта на живот на хората... дори при най-тежката досега ситуация, при която трябва да преодолеем безпрецедентен брой предизвикателства, зависи от ролята, която ще изиграят местните комитети, организациите на обикновените членове на партията", е заявил Ким. Севернокорейският лидер призовал членовете на КТП да изпълняват решенията, взети на партийния конгрес през януари, когато изяви решимост за засилване на ядреното сдържане срещу американския натиск и обяви нов петгодишен национален план за развитие.

В речта си Ким разкритикувал също низшите звена на партията за неуточнени от него "пропуски", които по думите му трябва незабавно да бъдат поправени, за да се гарантира "здравословното и стабилно развитие" на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!