Километрична опашка в Лондон за поклонение пред Елизабет II

OFFNews 15 септември 2022 в 18:56 1426 1

ковчегът на кралицата

Снимка БТА/Архив

Опашката е дълга близо 7 км

Километрична опашка от опечалени се образува пред сградата на парламента, където ковчегът на кралица Елизабет II е изложен в продължение на четири дни.

Опашката е дълга близо 7 км, а желаещите да се присъединят се затрудняват къде да отидат. Градските власти реагираха сравнително бързо с актуални насоки къде това може да стане и по какъв начин, ако се ползва транспорт, предаде БНР.

Британската кралица ще бъде погребана в понеделник в 18:30 ч. (21:30 ч. българско време) в замъка Уиндзор, съобщиха от Бъкингамският дворец.

Церемонията ще се състои в тесен кръг в параклиса "Сейнт Джордж" в имението в западните покрайнини на Лондон след края на държавното погребение сутринта на същия ден.

Утре вечерта в 18:30 ч. местно време четирите деца на Елизабет Втора ще се съберат на бдение пред ковчега, предаде Франс прес. 

В цяла Великобритания ще бъдат запазени две минути мълчание след края на държавното погребение в Уестминстърското абатство.  След края на държавното погребение ковчегът ще потегли през историческия център на Лондон с каляска, теглена от коне. Катафалка ще изпрати кралица Елизабет Втора в последния ѝ път до замъка Уиндзор, където тя ще бъде погребана до съпруга си принц Филип, който почина миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови