Quantcast

Кери: Украйна ще получи помощ от икономически и друг характер

OFFNews Последна промяна на 08 февруари 2015 в 09:11 7640 48

"Аз не се съмнявам, че Украйна ще получи допълнителна помощ от икономически и друг характер".

Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери в интервю за американския телевизионен канал NBC.

"Ние предприемаме тази стъпка, съзнавайки, че не съществува военно решение на конфликта. Има само политическо, дипломатическо решение", каза още Кери.

Американският държавен секретар не отговори на въпроса дали САЩ ще доставят оръжия на Украйна. Той обаче подчерта, че според САЩ Русия трябва да промени политиката си спрямо Украйна. Трябва ясно да дадем да се разбере, че напълно подкрепяме суверенитета и териториалната цялост на Украйна, каза Кери.

По време на Конференцията по сигурността в Мюнхен вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън също каза, че военно решение на конфликта в Украйна не съществува.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2015 в 23:20

"spirit" Истината за "референдума" в Крим е съвсем друга. Отвори сайта на съвета при президента на Руската федерация по развитие на гражданското общество
http://www.president-sovet.ru/structure/gruppa_po_migratsionnoy_politike/materialy/problemy_zhiteley_kryma.php
и ще прочетеш реалните числа "в Крыму по разным данным за присоединение к России проголосовали 50-60% избирателей при общей явке в 30-50%", т.е. за присъединяване към Русия са гласували само 15-30% от населението на Крим и то при това, че действително са преобладаващо руснаци. Явно и на руснаците не им се живее в Путландия, но БТР-ите на руската морска пехота осигуриха анексията на Крим, както сам признава Гиркин/Стрелков.

08.02 2015 в 22:05


http://coub.com/view/4xhmc

08.02 2015 в 21:58

spirit, чети и надолу:

От 18 май 1944 г. влиза в сила Сталиновата политика за етническо прочистване на Кримския полуостров, вследствие на което цялото кримско-татарско население е депортирано и въпреки реабилитацията от 1967 г., до последните дни на Съветския съюз на кримските татари не е разрешено да се завърнат в родината си.

През 1954 г. Кримският полуостров е предаден в състава на Украинската ССР. Широко разпространено е вярването, че това е станало по инициатива на съветския ръководител Никита Хрушчов в името на „дружбата между народите“ на СССР, като награда за украинското участие и жертви във Втората световна война, както и по повод на празнуването на 300-годишнината от провеждането на Переяславската рада (Събранието от Переяславъл). Съвременните историци обаче твърдят, че това твърдение не е съвсем вярно[5">. Според някои украински изследователи, предаването на Крим на Украйна е била необходима мярка, поради трудната икономическа ситуация на полуострова, причинена от унищоженията по време на Втората световна война и недостигът на работна сила след депортацията на кримските татари[6">, тъй като преселниците на полуострова от руските региони не притежавали умения за земеделие в степните райони на Крим. Затова, през 1954 г., Кримската област е предадена на Украйна със следната формулировка: „Като се има предвид общият характер на икономиката, териториалната близост и тесните икономически и културни връзки между Кримската област и Украинската ССР“. Така на 25 януари 1954 на заседание на Президиума на ЦК на КПСС (председателствана от Георгий Маленков[7">[8">) е одобрен проект на постановление на Президиума на Върховния съвет на СССР за прехвърлянето на Кримската област на РСФСР в състава на Украинската ССР. Първият секретар на Кримския обком на КПСС Павел Титов, който се противопоставя на предаването на полуострова на Украинската ССР, е отстранен от поста си и изпратен в Москва за поста заместник-министър на земеделието на РСФСР[9">[10">.

На 5 февруари 1954 г. Президиумът на Върховния съвет на РСФСР излзиза с постановление за предаване на Кримската област на Украинската ССР.

...

08.02 2015 в 21:27

от 1921 г. е в състава на СССР

През 1991 г. територията и акваторията на полуострова/ Крим/стават част от новата държава Украйна, чрез административните единици ___Автономна____ република Крим___ и град Севастопол. През 1992 и 2014 г. за кратко Крим обявава независимост. На проведен на 16 март 2014 г. референдум 95,5% от гласувалите при преброени 50% от гласовете и избирателна активност от 85% (по данни на изборанта комисия) избират присъединяване към Русия. [1">. На 17 март АРК обявява независимост като Република Крим и на 18 март заедно с град Севастопол са приети в състава на Руската федерация като два отделни федерални субекта, образувайки Кримския федерален окръг.

08.02 2015 в 21:18

Гръмне се бе, американски "мозък".

08.02 2015 в 15:59

Професионалната мурзилка Блядски пак лъже.

Косово беше автономна област в Югославия.
Още от 1970 г косоварите бяха автономни
Милошевич им отне автономията и започна войната.

А Крим никога не е бил автономна област на Украйна.

Русия е фашстки агресор, който плаща на тролове по цял да лъжат за историята на рускките убийства

08.02 2015 в 15:57

Айде бе Мурзилски,
нали беше принципен?
Ще има ли свободен референдум за Татарстан или Чечня.
Руската империя е империя на лъжата и грабежа и затова си отива с фанфари и гърч

08.02 2015 в 15:54

Време е подтиснатите от руския сапог народи да се събудят.
Даже Балкански го каза, трябва да сме принципни
щом за Крим може, тогава
за Татарстан може ли?
за Чечня може ли?
за Дагестан може ли?
за Башкирия може ли?
за Чувашия може ли?
за Балкария може ли?
за Якутия може ли?
за Чукотка може ли?

Свобода за окупираните и ограбвани народи от Руската империя

08.02 2015 в 15:12

Заради американските ИЗРОДИ ще измрем всички тук - неутрални, русофили и русофоби... Честито!

08.02 2015 в 13:43

Пред тия Хитлер е като благородна девица! Какво стана след намесата на САЩ с"добри " намерения навсякъде по света? Че и във Виетнам дори. За сега- няма нужда да се говори! Те няма да се спрат пред нищо, но не си дават сметка, че Земята е една и няма таен изход за друг живот. "Демократи"...