Кавказ център: Доку Умаров е мъртъв

OFFNews 18 март 2014 в 19:49 10340 6

Доку Умаров

Лидерът на терористичната организация "Кавказко емирство" Доку Умаров е мъртъв. Това твърди сайтът на чеченските сепаратисти "Кавказ център".

Организацията, която Умаров ръководеше, пое отговорността за серия от смъртоносни атаки на територията на Русия през последните няколко години.

Сайтът на чеченските сепаратисти не съобщава нито датата, нито причината за смъртта на терориста.

Руските спецслужби не разполагат с информация, че чеченският терорист е загинал, каза официален представител на Националния антитерористичен комитет пред РИА Новости. 

Това не е първият път, в който Умаров е обявен за мъртъв - вече девет пъти в руските медии се разпространяваха непотвърдени съобщения за смъртта му. 

Доку Умаров е роден на 13 април 1964 г. в селцето Карсеной в Шатойска област в южна Чечня. Многократните атаки над цивилни руски граждани са му донесли псевдонима „руския Бин Ладен“.

На 3 февруари 2012 г. Умаров нарежда в свое видеообръщение да бъдат спрени нападенията над цивилното руско население и единствените цели да останат руският военен и полицейски персонал.

През юли 2013 г. той публикува друго видео, в което отменя тази забрана, като призовава игрите в Сочи да бъдат спрени по всякакъв възможен начин в името на Аллах.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!