Руските сили за сигурност с антитерористична акция край Ставропол

OFFNews 09 януари 2014 в 12:22 1567 0

Антитерористична акция в Ставропол

Руските сили за сигурност провеждат антитерористична акция край Ставропол след открити четири атомобила със застреляни водачи и две взривни устройства до една от колите.

Взети са всички необходими мерки за пресичане на престъпленията и за намаляване на последствията от тях, заявиха от оперативния щаб на силите за сигурност.

Едната бомба е избухнала при приближаването на спецчастите, но пострадали няма.

Второто взривното устройство е унищожено. В една от колите са открити двама застреляни, така че общият брой на откритите тела е пет, допълниха от оперативния щаб.

В района на Ставропол е въведена усилена охрана на обществения ред, както и контрол над телефонните обаждания и друг вид информация, предавана чрез телекомуникационните системи. Наблюдават се транспортните средства, в това число и линейките, доставящи хора, нуждаещи се от спешна помощ.

Ставропол се намира на около 300 километра от Сочи, където ще се проведат зимните олимпийски игри. Мерките за сигурност в Сочи и околностите на града са засилени. В района вече са мобилизирани 37 000 войници и полицаи заради заплахите на чеченски терористи към участници в олимпиадата.

При два терористични акта във Волгоград в края на декември миналата година загинаха 34 души, а десетки бяха ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!