Като две капки: Фалшив Путин проби в руските радиостанции с извънредно обръщение за нападение от Украйна

OFFNews 05 юни 2023 в 15:02 10557 4

Снимка armyinform.com.ua

Фалшивият Путин не се различава с просто ухо от оригинала.

Радио диверсанти са осъществили проникване в мрежите за излъчване на неуточнен брой руски радиостанции и са излъчили обръщение на фалшив Путин или фалшифицирано обръщение на Путин, каквото руският държавен глава не е правил. За провокацията призна лично говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Президентът на Русия Владимир Путин не е правил екстрено телевизионно и радиосъобщения. Показаното в някои мрежи видео е хакерско проникване, специалистите вече работят по случая“, заяви през ТАСС Песков.

„Със сигурност не е правено обръщение. Действително в някои региони имаше проникване, в частност, зная, че е имало проникване в радио „Мир“ и някои мрежи. Сега всичко е ликвидирано и е взето под контрол. Службите изясняват въпроса“, допълни представителят на Кремъл.

Държавната РИА Новости също информира, че в понеделник сутринта на много честоти е било транслирано „Обръщение на президента на РФ Владимир Путин“. Агенциите не съобщават какво е било съдържанието на фалшивото обръщение, но текстът му стана известен благодарение на бдителни граждани, които го записали и го разпространили в Телеграм.

В запис на канала „На видеото се вижда“ се вижда радиоприемник в кола и се чува глас, който без експертиза не може да бъде различен от този на Путин. Гласът, който си звучи като на Путин с характерното предихание, казва:

„Съграждани, братя и сестри. Днес в 4 сутринта украинските украинските войски, въоръжени до зъби от блока на НАТО, със съгласието и при подкрепата на Вашингтон нахлуха на територията на Курска, Белгородска и Брянска области. Нашите граничари и въоръжените сили дават достоен отпор на превъзхождащите ги сили на агресора. На територията на Курска, Белгородска и Брянска области с мой указ е въведено военно положение. Също днес ще подпиша указ за всеобща мобилизация (тук се чувства женски глас да казва аналог на българското „е&а си), тъй като за победа над опасния коварен враг ще е необходимо да обединим всички сили на Руската федерация. Моля жителите на Курска, Белгородска и Брянска области да се евакуират в навътре в територията на Русия, като се съблюдават ред и спокойствие и безпрекословно изпълняват указанията на военните власти, за да дадат възможност на армията на Русия да защити руската земя от украинските нацисти. Врагът ще бъде разбит. Победата ще бъде наша!“.

По-рано днес на хакерски атаки бяха подложени почти всички кабелни оператори в Кримския полуостров. По телевизионните канали вървеше видеоклипът на Министерството на отбраната на Украйна за това, че контранастъпателната операция на ВСУ срещу руския агресор ще започне без предупреждение. Властите в анексираният Крим трябваше да изключат мрежите, за да спрат достъпа на виртуалните диверсанти до тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22843

4

dolivo

05.06 2023 в 19:43

Склонен съм да мисля, че са имали записано такова съобщение, и са се издънили да го пуснат без официалния"пуск" сигнал от Масква.

Скоро ще им се наложи пълна мобилизация.

Ако е била кибер атака на ГРУ, браво

Да гласуват пак за Путин раята

615

3

швейк

05.06 2023 в 19:25

единственото по-приятно от новини за умрели рашисти са новини за поредното унижение на кочината

11300

2

yoghurt

05.06 2023 в 15:48

Ся представете си какво ще се случи на нас, където населението ни има "вип" психика, психиката на посетители в мола или подлагащи се на пластични операции, ако ни нападнат с такова фейк оръжие. Пред вид технологиите в момента това никас не е сложно да направим аз или ти. Имаме ли критичният ум да си съхраним разсъдливостта? Или ще се паникьосаме като овце. За справка - ковид. Във военно положение нещата ще са в пъти по-страшни.

-329

1

6екеr4о

05.06 2023 в 15:34

Гаврата е жестока! А и съчетана с масовата психоза и параноята, придобила космически размери на територията на педеРацията, ще се окаже изключително ценно оръжие за победата на УкраИна!

Заглавие от "Фактор", рубриката "Смотаняци": "Синьо-жълта параноя: Руснаците са написали 145 хиляди доноса, свързани с войната, страха и омразата към украинците".

Ето и линк:
https://faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi-sinyo-zhaltata-ruska-paranoya