Карантина заради COVID-19 и нови ограничения за неваксинираните по света

OFFNews 28 юли 2021 в 09:29 2983 0

Снимка Pixabay

Новата вълна на пандемията от коронавирус, предизвикана от Делта варианта, принуди редица правителства да наложат строги ограничителни мерки, предаде БТА.

Властите на австралийския щат Нов Южен Уелс удължиха днес срока на действащата в Сидни коронавирусна карантина с още един месец, предаде Ройтерс.

Въвеждането на тази мярка бе продиктувано от факта, че в Сидни вариантът Делта на коронавируса продължава да се разпространява. Очакваше се карантината да приключи в петък, но срокът й бе удължен до 28 август, заяви пред журналисти премиерката на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян.

Южна Корея регистрира днес рекордните 1896 нови случая на заразяване с коронавирус за един ден.

Това е най-големият брой заразени за един ден, регистриран в Южна Корея от началото на коронавирусната пандемия. Южна Корея се бори с четвърта вълна на разпространение на коронавируса, за която се предполага, че е провокирана от варианта Делта на вируса.

От 1 август само ваксинираните срещу ковид граждани на Кувейт ще могат да пътуват в чужбина, заявиха вчера кувейтските власти.

Новото правило няма да важи за деца под 16 години, за хората със сертификат от здравното министерство, в който се упоменава, че те не могат да бъдат ваксинирани, и за бременните жени, които разполагат със сертификат от властите, който доказва, че са бременни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови