Канада за СЕТА: Свършихме своята работа, ред е на Европа

ОFFNews 22 октомври 2016 в 14:33 6896 9

Канадският министър на търговията Кристия Фриленд заяви, че страната й е направила каквото трябва и подписването на споразумението с ЕС вече зависи от самия съюз. Фриленд изяви и готовността си да финализира сделката в следващите дни.

"Свършихме своята работа. Приключихме с договарянето на едно много добро споразумение. Сега топката е в полето на Европа", коментира канадката, цитирана от Ройтерс, след срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, с която се цели да бъде спасен поставения под въпрос договор.

"Надявам се, че ще мога да се върна в следващите дни с моя премиер, за да подпишем договора, както бе планирано", каза Фриленд от Брюксел, преди да потегли към Канада.

Шулц потвърди мнението на канадката, че проблемите са чисто европейски, но изрази оптимизма си, че могат да бъдат разрешение.

Той се срещна и с премиерът на местното правителство в белгийската провинция Валония, която блокира подписването на договора. За да бъде финализирано, споразумението трябва да бъде прието от всички страни-членки на ЕС, но Белгия не може да даде съгласието си без Валония също да го одобри.

При посещението си във Валония вчера Кристия Фриленд заяви, че ЕС е неспособен да подпише договора и напусна преговорите.  Валонският премиер Пол Манет от своя страна коментира, че дискусиите с Канада са приключили, а въпросът трябва да бъде изяснен на европейско равнище. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

22.10 2016 в 16:37

Твърдо НЕ....на всичко което идва от PURE EVIL....

https://goo.gl/MFuYTk