Как протест срещу войната се превърна в нарушаване на религиозните свободи

OFFNews 29 април 2022 в 15:19 1581 3

Тийнейджър с плакат може да бъде преследван за нарушаване на религиозните свободи на гражданите, защото се осмели да протестира срещу войната пред храм, съобщи Baza в телеграм канала си.

Вчера Михаил Шеховцев излязъл да протестира пред храма "Христос Спасител" в Москва. 17-годишният младеж избрал за действието си добре познат лозунг, като премахнал първите две букви от всяка дума.

Липсата им обаче се допълва от великденския "XВ", поставен в близост до храма. Точно пред тях Михаил започва да протестира, което веднага привлякло вниманието на полицията. Органите на реда смятат, че с действията си момчето не само дискредитира руската армия, но и пречи на хората да вярват в Бога.

В резултат на това Михаил е задържан и отведен в полицейския участък. Там, след като обмислят ситуацията, полицаите решават, че може да обвинят тийнейджъра в престъпление, но не за дискредитиране на руските военни.

Вместо това момчето се сблъсква с член за нарушаване на правото на религиозна свобода, а именно с третата му част: незаконно възпрепятстване на религиозна дейност. Досега не е образувано дело, но правоприлагащите органи вече извършват проверки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

3

AAA

29.04 2022 в 17:37

Бай Пешо е срам за Перник ;)

-7090

2

бай Пешо от Перник

29.04 2022 в 16:30

я да беше го направил пред някоя джамия в Лондон

2550

1

alfakentavur

29.04 2022 в 15:24

Еха каква свобода и демокрация. Наистина Расия е много по-свободна от ЕС!