Кадиров: Помолих Пригожин да изостави личните си амбиции, но той си беше такъв

OFFNews 25 август 2023 в 09:52 1722 0

Кадиров

Снимка Канал на Рамзан Кадиров в Телеграм

Пригожин връчва златния медал на Рамзан Кадиров.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров помолил шефа на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина в самолетна катастрофа онзи ден, да изостави личните си амбиции заради държавните интереси. Но той не го послушал, защото "или не виждаше, или не искаше да види пълната картина на това, което се случва в страната".

В Телеграм Кадиров нарича предводителя на "музикантите" приятел и "важна личност от държавен мащаб".

Ето какво написа Кадиров за отдавнашния си приятел:

"Отдавна сме приятели. И от много време.

С Евгений Викторович често ни се налагаше да решаваме най-трудните въпроси. Той се отличаваше от другите със своята отзивчивост, уникални комуникативни умения и упоритост. Той идваше в Грозни при първата ми покана, въпреки че беше по-възрастен от мен. С него можеше да се обсъди всяка тема или проблем. Винаги беше готов да помогне и наистина помагаше от сърце. Помагахме му и по някои въпроси в Либия и Африка. Имахме много връзки. При едно от посещенията си той ми връчи златния медал на Вагнер "За особени заслуги". Можете да видите този момент на снимката.

Евгений Викторович беше много активен за възрастта си, беше важна личност от държавен мащаб. Но напоследък или не виждаше, или не искаше да види пълната картина на това, което се случваше в страната. Помолих го да изостави личните си амбиции в полза на въпроси от първостепенна национална важност. С всичко останало можеше да се заеме по-късно. Но той си беше такъв, Пригожин, с железния си характер и желанието си да получи това, което иска, тук и сега.

Несъмнено той имаше голям принос за СВО. И тази заслуга не може да му бъде отнета. Смъртта му е голяма загуба за цялата държава.

Изказвам искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Евгений Викторович."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки