Кадиров поиска Европа и Русия да се обединят срещу САЩ

OFFNews 08 януари 2018 в 10:32 1647 0

Лидерът на руската Чеченска република Рамзан Кадиров призова Европа и Русия съвместно да се опълчат срещу "вероломството на САЩ" и да спрат "военното безумие" на Вашингтон, пише в."Известия".

Кадиров обвини Вашингтон чрез интернет месинджъра "Телеграм", че се опитва да дестабилизира ситуацията около Русия, като разпалва конфликти в Украйна и Грузия. "Разрушителната политика" на САЩ според него се е отразила също в Сирия, Иран, Израел, Ирак, Ливан.

"САЩ диктуват свои правила на богатите с петрол мюсюлмански страни, желанието им е да владеят природни богатства въпреки смъртта на милиони хора. Властите на САЩ дискредитират религиите, държавния строй, световния ред", написа чеченският ръководител.

Кадиров призова Европа да не се държи "страхливо", а "в единен фронт" с Русия да се опълчи "срещу вероломството (на САЩ) - инак все повече страни ще бъдат хвърлени в хаос, включително европейските". Президентът на Русия Владимир Путин неведнъж е заявявал, че светът не бива да бъде еднополюсен, напомни той, цитиран в "Известия".

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови