К-поп звезди са осъдени заради сексуално насилие

OFFNews 29 ноември 2019 в 12:42 4137 0

Снимка elevenmyanmar.com

Две К-поп звезди са осъдени на затвор за сексуално насилие - скандал, който шокира Южна Корея и нейната музикална индустрия, съобщи Би Би Си. 

Певецът Юнг Джоун-младши, на 30 години, и 29-годишният музикант Чой Джун Хун, са били осъдени в петък за сексуално посегателство над жена, неспособна да се съпротивлява, според Централния окръжен съд в Сеул. Юнг също е признат за виновен в това, че е заснел жени против тяхната воля и е споделял сексуалните материали на членове в онлайн групов чат.

Юнг получил шест години затвор, а Чой - пет. И двамата мъже са длъжни да изпълнят 80-часова програма за лечение на сексуално насилие.

Обвиненията в престъпленията бяха публикувани за първи път през март. Предполага се, че обвинените, които са част от клуба "Изгарящо слънце", намиращ се в престижния квартал Гангнам в Сеул, са участвали в група за подкупи, насилване на клиенти, осигуряване на проститутки за по-важните клиенти, както и в изнасилвания, наркотрафик и употреба на наркотици.

Южнокорейската полиция потвърди, че Юнг и Чой са сред 10-те членове на груповия чат. Юнг призна обвиненията и се извини на жертвите си.

Разследването на Юнг започна по време на отделна проверка срещу К-поп идола Seungri. Звездата беше обвинена в осигуряване на жени за проституция и също е част от груповия чат. През март 28-годишният обяви, че се оттегля от развлекателната индустрия, заявявайки, че по време на разследването той е бил „третиран като враг на нацията“.

В рамките на месец четири големи звезди се извиниха или обявиха предсрочно пенсиониране, след като бяха свързани със същия групов чат.

Същия месец отделно разследване установи, че 1600 души са били заснети тайно в мотелски стаи, като кадрите са се предавали наживо на повече от 4000 клиенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови