Изненада от Макрон: Франция дава на Киев супертанковете Leclerc (видео)

OFFNews 22 януари 2023 в 21:33 15152 14

френски Leclerc
Френски танк Leclerc.

ВСУ ще получат на въоръжение и едни от най-добрите танкове в света - френските Leclerc.

За това се заговори преди няколко дни, но до момента нямаше каквото и да е потвърждение от официален източник. Днес обаче планът Украйна да получи този вид въоръжение получи потвърждение и то от най-високото възможно ниво - от президента Еманюел Макрон!

"Що се касае до възможността за доставка на основния боен танк Leclerc в Украйна, съм възложил на министъра на отбраната да работи върху това. Нищо не е изключено и действително едно подобно действие получава колективна подкрепа", заяви френският президент в Париж днес.

Макрон обаче посочи, че е важно едно такова решение от една страна да не доведе до ескалация на конфликта, а от друга - не трябва да се допуска отслабване на отбранителния потенциал на френската армия.

Военните експерти по света са единодушни, че танковете Leclerc са изключително добри, но досега възможността за доставката им за нуждите на ВСУ изобщо не бе обсъждана заради факта, че произведените бройки от тях са едва няколкостотин. До момента Париж помага на Киев с доставки на артилерия, ПВО, бронетранспортьори и леки колесни танкове  AMX-10 RC.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

15

Propaganda

24.01 2023 в 18:28

Щом дори Франция вече не ги бръсне от "въвличаме се във война", прави сметка!

Надали вече някой с 2 гънки мозък вярва, че това с рашистката кочина ще е война. Орките просто ще бъдат бити до разпад, а Украйна - бъдещ член на НАТО, има най-голямата заслуга.

2073

14

Johnny B Goode

23.01 2023 в 15:05

Пак ли сте започнали да спорите с Еврото? Да ви разкажа за него...
Родил се е в началото на 50-те в прогресивно семейство. Учил 14 години френски, но така и не го научил (един цита бе пуснал тук, и той с грешки). Служил гордо като граничар, в края на 60-те, пазил ГДР-йците да не избягат. Повишили го и го пратили в "специалните части" (демек ВКР). Завършил "елитен ВУЗ" (по неговите думи). Работил като културтрегер.
В момента скучаещ пенсионер в памперси, умрял от скука и самота (дору кучката му не иска да си говори с него повече). Обещал да ме изкорми, застреля, разкъса с голи ръце и т.н. когато ме срещне (не съм сигирен в какъв ред).
Единственото му развлечение е да се заяждат с него.
Така че не му правете кефа, убийте го с мълчание.

-240

12

редовно четящ

23.01 2023 в 12:35

Еврото е обикновен л@йн@яд, който си придава важност. Дори и зелен чорап може да не е бил, защото зелените чорапи обикновено имат доста правописни грешки. Явно е бил обикновен писарушка на държавна службица.

-529

9

6екеr4о

23.01 2023 в 10:00

Винаги съм се отнасял към персоната Макрон, меко казано, пренебрежително, писал съм за него, че е мека китка, бабоебец и прочие, а сега следва искрено да се разкайвам! Мъжкарска постъпка, може би закъсняла, но особено важна и ценна!
Ред е на Шолц да се стегне у кръста...

723

7

user4eto

23.01 2023 в 09:44

Ватенки, налазили коментарите по всички медии:

скоро копейките дето ви плащат за да плюете, няма да ви стигнат и за тоалетна хартия.

А за ватенките налазили Украйна, това ще е поредния код "Кафяво".