Издирват втори бг гражданин за убийството на гръцки бизнесмен

OFFNews Последна промяна на 05 април 2019 в 10:07 1946 0

Гръцките власти издирват втори български гражданин за убийството на местен крупен бизнесмен.

31-годишен български гражданин с турски корени е задържан в Гърция за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис, стана ясно вчера. 

Според местните власти задържаният е наемен убиец. В убийството участвал и 35-годишнят му брат, който в момента най-вероятно е в България и се издирва, съобщи Нова тв. По информация на местните власти двамата братя са пристигнали в Гърция 15 дни преди убийството. На охранителни камери са записани по време на подготовката за убийството, както и при преследване на жертвата. Властите разполагат и с видеозапис на покушението.

Извършителите са използвали мобилни телефони за еднократна употреба на името на несъществуващи лица. Според информацията след убийството двамата братя са отпътували с автобус за България. По-късно обаче по-младият брат се връща в Гърция. Предполага се, че това е свързано с изпълнението на друга смъртна присъда.

По време на ареста в четвъртък мъжът е направил опит да избяга, но се е ударил в полицейска кола. Той е бил с фалшиви документи при задържането му в хотел в квартал "Галифада". В България са изпратени пръстови отпечатъци за идентифициране. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо