Изчезналата и издирвана от ФБР Ружа Игнатова може да е в Гърция

OFFNews 27 юли 2022 в 15:22 6100 1

Ружа Игнатова

Снимка Архив

Ружа Игнатова

Мистериозно изчезналата "криптокралица" Ружа Игнатова, която ФБР обяви за един от най-издирваните престъпници заради колосална финансова схема, е била почти заловена при акция в Гърция.

Това съобщава гръцкият в. "Катимерини". Според статията Игнатова се е измъкнала на косъм от арест, подготвен от ФБР, Европол и Интерпол.

Българката изчезна безследно след 25 октомври 2017 г., когато се качва на полет на "Райънер" от София до Атина. Преди това тя успява да създаде пирамида за 4 милиарда долара от нищо неподозиращи жертви чрез сложна измама с фалшивата криптовалута OneCoin

Игнатова е била засечена в Гърция преди дни. Не е уточнено колко точно, но става въпрос за не повече от месец. Според "Катимерини" издирването на криптокралицата е по-активно от всякога. Изданието цитира източници от гръцката полиция. Съвпадаща информация от Гърция и от чужбина показвала, че Ружа Игнатова се намира в Гърция и провежда срещи с определени хора.

Въз основа на наличната информация отдел "Издирване" на гръцката полиция незабавно е организирала операция за нейното арестуване. След продължително издирване обаче информацията не се потвърждава.

На 1 юли 2022 г., когато ФБР също включва Ружа в списъка на десетте най-издирвани престъпници в света (единствената жена в първата десетка), отбелязва, че: "Игнатова се качва на полет до Гърция и след това изчезва. Възможно е тя да е пътувала с германски паспорт до Обединените арабски емирства, България, Германия, Русия, Гърция и/или Източна Европа."

Източници от гръцката полиция отбелязват пред "Катимерини", че десетки държави си сътрудничат тясно в издирването на Игнатова на оперативно ниво, като обменят материали и информация. "Информацията от една държава "отключва" развитието на разследването в друга. Въпреки че от изчезването на Игнатова изминаха пет години, разследването продължава да е активно и в разгара си, а правоприлагащите органи в няколко държави засилват действията си в опит да издирят жена беглец номер 1", пише изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!