Южнокореец отива в затвора заради стихотворение във възхвала на Северна Корея

OFFNews 27 ноември 2023 в 15:44 1027 2

Темида

Снимка Архив

Съд в Сеул осъди мъж на 14 месеца затвор, защото е написал стихотворение във възхвала на севернокорейския режим, за конкурс, организиран от севернокорейски пропаганден уебсайт, предаде Йонхап, цитиран от БТА.

Централният районен съд на Сеул постанови присъдата на 68-годишния мъж по обвинение в нарушаване на Закона за националната сигурност на страната, който предвижда наказание за всеки, "който възхвалява, подстрекава или пропагандира антиправителствена организация".

Заподозреният е обвинен, че в началото на 2016 г. е изпратил стихотворение, озаглавено "Средства за обединение", на пропаганден уебсайт. В него авторът казва, че ще има безплатни жилища, безплатни медицински грижи и безплатно образование, ако двете Кореи се обединят в социалистическа система в севернокорейски стил. Стихотворението е избрано за победител в конкурса през ноември 2016 г.

Мъжът вече е лежал 10 месеца в затвора по подобни обвинения, отбелязва Йонхап.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

27.11 2023 в 16:43

Абсолютно! Марш на север, щом му харесва и да си живее там. Ама с еднопосочен билет!

2073

1

Johnny B Goode

27.11 2023 в 15:56

Голяма грешка на Южно Корейския съд. Трябвало е просто да му теглят един шут в г@за през демаркационната линия и да го пратят завинаги в мечтания му рай.

Нещо което между другото трябва да се направи и в БГ с русофилистиците. Както казват хората - "put you money where your mouth is"
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика