ISW: След 500 дни война Русия се провали във всичко

OFFNews 09 юли 2023 в 08:45 5876 3

ISW
За 500 дни война Русия не успя да постигне нито една от целите си в Украйна. Това подчертават анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) в новия си доклад.

За 500 дни война Русия не успя да постигне нито една от целите си в Украйна. Това подчертават анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) в новия си доклад.

"Преди 500 дни Русия започна непровокирана завоевателна война срещу Украйна. Руските военни възнамеряваха да превземат Киев за три дни, но не успяха да постигнат нито една от планираните си цели в Украйна", заявяват от Института.

От ISW отбелязват, че решителната и умела съпротива на украинците е спряла множество руски офанзиви, включително срещу Киев, и е освободила Сумска и Черниговска област, както и части от Харковска, Николаевска и Херсонска област, които бяха временно завзети от руските окупатори.

"Украинските сили си възвърнаха инициативата и провеждат контраофанзивни операции по голяма част от фронта, докато руските сили са почти изцяло съсредоточени върху опитите да задържат украинските земи, които все още контролират", казват анализаторите.

Освен това от ISW добавят, че благодарение на помощта на западните партньори Украйна е осигурила своята независимост, но пред нея стои задачата да освободи стратегически важни територии, които все още са под руски контрол.

В момента руските окупатори са съсредоточени върху задържането на украинската контраофанзива. Дори в най-трудните направления на фронта обаче ВСУ има известни успехи. По данни на Генералния щаб в Киев руснаците съсредоточават основните си усилия върху това да предотвратят по-нататъшното настъпление на Запорожкото и Херсонското направление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

12.07 2023 в 10:53

Блядовете трябва да бъдат третирани като хлебарките, без емоция, но системно и безпощадно!

3650

2

ImBlack

09.07 2023 в 13:37

Единствения начин да се спре растящия фашисщзъм в Русия е тя да загуби тази война категорично - без нищо, което да изтъкне дори като "малка победа"!
Нито метър украинска земя, репарации за 50 години!

135

1

Far Rider

09.07 2023 в 10:51

Руските орки трябва да бъдат смчакани и тотално унищожени!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика