ISW: Руските окупатори са превзели част от промишлената зона на Авдеевка

OFFNews 27 ноември 2023 в 12:47 8338 2

Авдеевка
Авдеевка.

Руските окупатори настъпват на северозапад и югоизток от Авдеевка.

Това се посочва в нов доклад на Института за изследване на войната (ISW). В него се отбелязва, че на геолокационни кадри се вижда, че те напредват малко северозападно от Красногоровка, на 7 км от Авдийвка, и в източната част на промишлената зона в югоизточните покрайнини на града.

Геолокираното видео показва руски бронирани машини, които атакуват позиции на ВСУ в северната част на индустриалната зона в югоизточните покрайнини на Авдeeвка. Анализаторите отбелязват, че руските пропагандисти тръбят за предполагаемото пълно превземане на промишлената зона на Авдийвка в близост до железопътната гара Ясиноватая-2, но ISW не е наблюдавала визуално потвърждение на тези твърдения.

Виталий Барабаш, началник на военната администрация на град Авдеевка, заяви, че руските окупатори са намалили използването на авиация, но са увеличили използването на FPV-дронове, което затруднява логистиката и евакуацията на цивилното население от града.

Русия започна трета вълна от нападения срещу Авдеевка, като увеличи броя на атаките. По данни на Института за изследване на войната този път механизираните сили на руските окупатори са значително по-слаби в сравнение с предишните вълни от нападения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

27.11 2023 в 16:51

Не е добре ако не успеят да удържат града украинците, защото той е добре укрепен, а след него ще има атаки на други места.

В същото време трябват сили, за да се напредва към Крим.

-529

1

6екеr4о

27.11 2023 в 15:35

Блядовете били напредвали, ама на каква цена!

Съотошение на убитите по последни данни е повече от 1 към 20 в полза на украинската страна!!!

Това в пряк смисъл са убийствени цифри, те и Бахмут превземаха цяла година, форсираха и едноименната река Пърхутка, цел бляскава и непостижима, и някой във форума находчиво нарече военните действия в тази част на фронта прекрасна "оркомелачка"!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки