ISW: Изтощени групировки и некадърност провалят руснаците в Бахмут

OFFNews 11 май 2023 в 12:53 4741 1

бахмут
Бахмут.

„Русия изпраща изтощени войскови групировки на фронта в Бахмут, което в комбинация с очевидните пропуски в командването и контрола, вероятно ще попречат на руските сили в района да провеждат надеждни отбранителни операции“. Това се казва в нов анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Разгромената край Бахмут руска 72-ра отделна мотострелкова бригада през септември миналата година, преди това е претърпяла загуби в Харковска област по време на контраофанзивата на украинските въоръжени сили, а през октомври 2022 г. оцелелите ѝ елементи са били разбити в Николаевска област, посочват военните експерти.

На 7 август миналата година ISW съобщи, че е започнало формирането на 72-ра самостоятелна мотострелкова бригада в руската Оренбургска област.

Руснаците се опитва да превземат Бахмут вече месеци наред, но получават достоен отпор от защитниците на Украйна и търпят огромни загуби.

На 9 май украинските войници обърнаха в бяг 72-ра бригада на противника.

Командващият Сухопътните войски на ВСУ генерал-полковник Олександър Сирски заяви, че в някои части на фронта край Бахмут руснаците са отстъпили под напора украинската армия с до два километра.

Командирът на "Азов" Андрий Билецки заяви, че в резултат на настъплението украинските войници почти напълно са унищожили няколко роти от 72-ра ОДМВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

1

Bad Horse

11.05 2023 в 15:09

3 пъти разбити, нищо, ще ги попълним пак с новобранци и напред. Ех, велика руска душевност... какво да правиш? Цивилизоваща мисия си имат ватниците, не са тъпи и разнежени гейчета като нас...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика