ISW: Елитни части на руската армия са разгромени край Бахмут

OFFNews 19 септември 2023 в 09:31 8994 3

ВСУ
ВСУ в действие.

Украинските войски са разгромили елитни части на руските окупатори по време на успешна офанзива южно от Бахмут в Донецка област. Това се казва в новия доклад на Института за изследване на войната (ISW).

Според него украинските въоръжени сили напълно са унищожили части на 72-ра мотострелкова бригада, 31-ва гвардейска бригада на въздушнодесантните войски и 83-та гвардейска бригада на въздушнодесантните войски по време на освобождаването на Андрийвка и Клешчийвка.

Това се потвърждава по-специално от изявлението на командира на руския батальон "Восток" Александър Ходаковски за смъртта на командира на 31-ва бригада на Въздушнодесантните войски. Както беше отбелязано, 72-ра мотострелкова бригада най-вероятно е била унищожена в битката, въпреки че точните ѝ загуби остават неясни.

Тези части на Въздушно-десантните войски са участвали в контраатаки и опити за спиране на настъплението на ВСУ. Руснаците вероятно са понесли тежки загуби. Ако неотдавнашната офанзива на ВСУ южно от Бахмут доведе до унищожаване на бойните способности на 31-ва и 83-та въздушнодесантна бригада, руското командване вероятно ще пренасочи елементи от друго сравнително елитно формирование, за да подкрепи критични елементи от отбраната си южно от Бахмут, посочват от ISW.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

19.09 2023 в 11:23

Новини като тази винаги предизвикват у мен чувство на задоволство.

12078

2

edin slep

19.09 2023 в 10:50

Е, то едва ли някой е предполагал, че Русия е това, което декларираше (плашеше гаргите), но реалностите в Украйна са просто потресаващи.

Бяха тръгнали да превземат Бахмут с десантчици, вероятно защото са по-мотивирани от мобилизираните, на които пък сигурно съвсем не им се мре за лудостите на Путлер. Като им понамаляха, Пригожин събираше от затворите хиляди и хиляди за месомелачката.

Колко трябва да си зле, за да спираш настъпление с десантни войски. И друго има, това че са десантни бригади, не значи че в тях има още десантчици, сигурно само номерата са останали и са пълни с мобилизирани, както цялата им умряла армия.

Кадровата сигурно отдавна е избита, също като през ВСВ, ама тогава зад тях са стояли САЩ и Обединеното кралство, а сега са Иран и Северна Корея.

-529

1

6екеr4о

19.09 2023 в 09:48

Новините са повече от прекрасни!

Но искам да обърна внимание на почитаемата аудитория, че става въпрос за въздушно-десантни части, които военното ръководство на блядовете използва вместо обикновена пехота. Руският дисидентски писател, пишещ под псевдонима Виктор Суворов, обясняваше значението на един тежък танк в боя, като даваше пример какво ще стане ако един мъж, въоръжен с метален прът, се намеси между биещи се невъоръжени мъже.

Какво могат да направят десантчиците срещу танкове Леопард, примерно, какво ще ги предпази!? Може би лекото им стрелково оръжи, парашутите им или парашутените гащи!!!

Мурзилките много добре знаят, че десантните части, които използват за отбрана са напълно обречени, а това ако не е висш израз на отчаяние, то какво е?!?

И това ми било война на изтощение...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки