Истерия в Москва: Митичният Редис, командирът на Азов, се върна на фронта (снимки)

OFFNews 04 август 2023 в 15:31 13904 3

Редис
Денис Прокопенко - Редис.

Прокремълските пропагандисти и военкори са в шок, след като днес се появиха снимки и видеа от фронта в Украйна с командира на митичната бригада Азов подполковник Денис Прокопенко - Редис. На тях се виждат кадри от тактическо учение под негово командване.

Той е живата легенда на украинската съпротива срещу руската агресия в Донбас от 2014 г. и ръководеше защитата на металургичния комбинат Азовстал в Мариупол.

Прокопенко и останалите командири на Азов попаднаха в руски плен през лятото на миналата година, а след това бяха предадени от Москва на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с условието да останат под негова опека до края на войната. Властите в Анкара обаче не спазиха уговорката с Путин и по време на посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Турция на 8 юли т. г.качиха на борда на самолета му иконичните бойци - Денис Прокопенко-Редис, Святослав Паламар-Калина, Сергий Волински, Олег Хоменко и Денис Шлега.

На украинска земя те веднага декларираха, че ще се върнат на фронта в най-скоро време.

На снимките и видеата от днес се вижда как Денис Прокопенко - Редис ръководи полево заседание на бойците от Азов. В момента те са част от "3-тя окрема штурмова бригада" на ВСУ, която успешно избива руските нашественици в Бахмут и околностите на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

05.08 2023 в 09:12

Реакцията на Путин когато командирите от Азов се качват на самолета на Зеленски: Това е предателство! Нож в гърба! Ердоган: Не е в гърба ... (шепнешком!) по-надолу! И не е нож!

4638

2

Того

05.08 2023 в 07:42

Браво! Слава на Украйна!

2550

1

alfakentavur

04.08 2023 в 16:01

Само така. Слава на Героите!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки