Испански съд защити правото на мъж да се разхожда гол по улицата

OFFNews 04 февруари 2023 в 10:53 3324 2

Снимка Pixabay

Испански съд се произнесе в полза на мъж, който бе глобен, за това че се е разхождал гол из град Алдая в автономната област Валенсия и който е искал да се яви в съда гол, предаде БТА.

Съдът обаче призна, че съществува "правен вакуум" в испанското правораздаване относно нудизма. Двадесет и девет годишният Алехандро Коломар бе заснет да пристига в съда, носейки само чифт туристически обувки, преди да му бъде наредено да си облече дрехи, за да влезе в сградата. По време на процеса той заяви, че наложените му глоби нарушават правото му на идеологическа свобода.

Той каза за Ройтерс, че откакто е започнал да се явява гол на публични места през 2020 г. е получил повече подкрепа, отколкото обиди, въпреки че веднъж е бил заплашен с нож. "Глобата няма никакъв смисъл“, каза Коломар. "Обвиняват ме в неприличен ексхибиционизъм, който според речника предполага сексуални намерения, а (това) няма нищо общо с това, което аз правя", добави той.

Нудизмът е законен в Испания от 1988 година. Всеки може да ходи гол по улицата, без да бъде задържан, но някои райони, като Валядолид и Барселона, са въвели свои собствени закони с цел да ограничат нудизма, особено в градските части, отдалечени от плажовете, посочва Ройтерс. В района на Алдая обаче няма закон, който забранява нудизма, отбеляза съдът.

Висшият съд на Валенсия постанови, че Коломар "само е стоял или се е движел гол по различно време по две различни улици в Алдая" и че поведението му "не представлява заплаха за сигурността и спокойствието на гражданите или за обществения ред".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

04.02 2023 в 17:38

Перник - бастион на християнските ценности.

-970

1

Запада все повече става Содом и Гомор, европейските " ценности' не са нито християнски нито общочовешки.